nieuws

Minder omzet, maar meer winst voor SBB Bouwgroep

bouwbreed Premium 82

Minder omzet, maar meer winst voor SBB Bouwgroep

SBB Bouwgroep is, ondanks het herstel in de bouwmarkt, nog niet in een juichstemming. Volgens het bouwconcern geven de marktomstandigheden daar nog geen aanleiding toe. Dat meldt de ontwikkelende bouwer uit Noord-Holland in het jaarverslag over 2015.

“Ondanks het herstel ligt het bouwvolume voor de woningbouw nog altijd substantieel onder het niveau van voor de crisis”, schrijft directievoorzitter Vincent van den Broek van SBB (Smit’s Bouwbedrijf).

Bovendien, stelt hij vast, is het gevecht om de beschikbare projecten nog altijd groot. “De aanbestedingsmarkt blijft slecht als gevolg van onverminderde overcapaciteit en hevige concurrentie. Ondanks het herstel in de markt, blijft men zeer scherp inschrijven. Een uitgeschreven opdracht verwerven met de mogelijkheid om een positieve marge te realiseren blijft een uitdaging.”

Zelf zag SBB de bedrijfsopbrengsten met ruim 16 procent teruglopen tot 71 miljoen euro. De winst nam daarentegen fors toe, tot ruim 1,0 miljoen. Beide ‘bewegingen’ waren voorzien. Sterker nog, er is op gestuurd, aldus Van den Broek.

“Mede door bewuste keuzes om te streven naar gezonde uitdagingen in plaats van behoud van het omzetvolume, is ons nettoresultaat meer dan verdubbeld tot bijna 1,1 miljoen.”

Ondanks dat hij bedenkingen heeft over de huidige marktsituatie, rekent de directievoorzitter dit jaar wel op een “sterke stijging” van de omzet”. “Hoewel er nog steeds een nadrukkelijke overcapaciteit in de markt is, zijn wij positief gestemd. De orderportefeuilles voor 2016 en 2017 geven een duidelijk beeld van herstel.”

Een concrete prognose voor dit jaar gaf het bedrijf niet af in het recentelijk gedeponeerde jaarverslag.

Reageer op dit artikel