nieuws

Kamervragen over dodelijk ongeval Zaltbommel

bouwbreed 28

Kamervragen over dodelijk ongeval Zaltbommel

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) gaf antwoord op Kamervragen van PvdA-kamerlid John Kerstens over het ongeval met een verreiker in Zaltbommel, waarbij twee medewerkers van Wijnen Bouw omkwamen.

Kerstens vroeg zich af of er in de afgelopen vijf jaar vaker soortgelijke ongelukken zijn gebeurd. Asscher antwoordt daarop dat ernstige ongelukken met hoogwerkers gemiddeld veertien keer per jaar voorkomen, maar dat het in dit specifieke geval om een ongeluk met een verreiker gaat. Het is volgens Asscher niet eerder voorgekomen dat er een werkbak van een verreiker is afgevallen.

Omdat de Inspectie SWZ het ongeluk nog onderzoekt, is het volgens de minister nog te vroeg om al in overleg te treden met de sector om te praten over veiligheid of extra maatregelen te nemen.

Reageer op dit artikel