nieuws

Giesbers Groep ziet na vier jaar omzet weer stijgen

bouwbreed 19

Giesbers Groep ziet na vier jaar omzet weer stijgen

Giesbers heeft de weg omhoog ingezet. Na drie opeenvolgende jaren met een omzetdaling zag de Arnhemse bouwer en ontwikkelaar vorig jaar de opbrengsten weer toenemen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Giesbers Groep.

De omzet kwam uit op ruim 108 miljoen euro. Dat is een kwart meer dan in 2014, toen het bedrijf bleef steken op een, voor zijn doen, schamele 86,2 miljoen.

Giesbers profiteerde onder meer van de aantrekkende woningmarkt. In 2015 verkocht het bedrijf 189 woningen, tegen 178 een jaar eerder. Momenteel heeft de onderneming geen onverkochte woningvoorraad. Ook heeft ze geen onverkochte woningen in aanbouw.

Het bedrijfsresultaat verdubbelde ruimschoots, tot 3,5 miljoen. Onder aan de streep hield Giesbers 2,6 miljoen over, 1,5 miljoen meer dan in 2014. Ook heeft Giesbers meer werk op de plank liggen: de ordervoorraad nam met 16 miljoen toe tot 260 miljoen.

Voor dit jaar is Giesbers “positief gestemd”, schrijft topman René aan de Stegge in het jaarverslag. “De orderportefeuille is versterkt met projecten van een goede kwaliteit. We verwachten daarom in 2016 een hogere omzet te behalen dan in 2015.”

Daarbij rekent de directievoorzitter op eenzelfde winstmarge als afgelopen jaar. Die bedroeg bijna 2,5 procent.

Aan de Stegge: “Met de reeds aanwezige orderportefeuille en de verwachte nieuwe instroom daarin, kijken we ook met vertrouwen naar 2017.”

Reageer op dit artikel