nieuws

Eigen verklaring verdwijnt

bouwbreed 75

Eigen verklaring verdwijnt

De Eigen verklaring vervalt, zodra de nieuwe aanbestedingswet in werking treedt (naar verwachting 1 juli 2016). Daarvoor in de plaats komt het verplichte Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA).

Het ministerie van Economische Zaken ontwikkelt op dit moment een interactief pdf-formulier, waarmee eenvoudig een UEA kan worden gegenereerd en ingevuld. Aanbestedende diensten zijn verplicht ermee te gaan werken. Hiermee vervallen alle oude modellen Eigen verklaring voor aanbestedende diensten en speciale-sectorbedrijven.

Problemen

De Europese Commissie biedt een online tool voor het genereren van het UEA. In de praktijk blijken veel aanbestedende diensten en ondernemers problemen te ondervinden met het controleren van het door hen gegenereerde of ingevulde document.

Interactieve pdf

Het ministerie van Economische Zaken ontwikkelt daarom een interactief pdf-formulier. Het ministerie streeft ernaar dat formulier vanaf 1 juli via pianoo.nl aan te bieden. Het werkt hetzelfde als de huidige modellen Eigen verklaring en bevat een beveiligd deel voor aanbesteden. Lees woensdag het Cobouw weekblad waarin alle belangrijke wijzigingen van de nieuwe Aanbestedingswet op een rij staan. Er lijkt op het eerste oog misschien niet zoveel te veranderen, maar de wet geeft ruim baan aan keurmerken, innovatie en EMVI.

Ook de Proportionaliteitsgids is aangepast op basis van de nieuwe wet, lees hier alle wijzigingen.

Het gaat om:

Bron: Pianoo

Reageer op dit artikel