nieuws

Constructeur van het jaar bouwt vooral met composiet

bouwbreed 85

Constructeur van het jaar bouwt vooral met composiet

Jan Peeters  is tijdens de constructeursdag  in Delft uitgeroepen tot constructeur van het jaar.

Peeters is opgeleid als lucht- en ruimtevaartkunde, werkte bij TNO  en richtte later het bedrijf FiberCore op. Daarmee ontwikkelde hij een technologie om vezelversterkte kunststoffen in te zetten bij zwaarbelaste constructies in de Infra. Door de vezels van onderhuid, ribben en bovenhuid slim in elkaar over te laten gaan onderving FiberCore hij het probleem van onthechting bij zware puntbelastingen waar vezelversterkte kunststoffen last van hebben. Met deze zogeheten Infracore Inside technologie bouwde Peeters en zijn bedrijf afgelopen jaren honderden composietbruggen in alle verkeersklassen. Samen met Heijmans realiseerde FiberCore de grootste sluisdeuren ter wereld in het composiet.  

Reageer op dit artikel