nieuws

Bewuste Bouwers scherpt gedragscode aan

bouwbreed Premium 67

Bewuste Bouwers scherpt gedragscode aan

Stichting Bewuste Bouwers heeft haar gedragscode aangescherpt. Vanaf 1 juli moet de gedragscode 2.0 van kracht zijn. Dat is vandaag op de Landelijke Omgevingsmanagement Dag bekendgemaakt.

Bewuste Bouwers zet zich in voor het verbeteren van het imago in de bouw. Een ‘Bewuste Bouwer’ heeft aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu. De gedragscode biedt hiervoor handvatten.

Volgens directeur Ilja Werkhoven van Bewuste Bouwers is er in de bouw sinds de introductie van de gedragscode in 2011 veel veranderd. “Tijd dus voor herijking van de gedragscode”, vindt zij. “De vorm van de huidige gedragscode is aangepast om nog duidelijker handvatten te geven aan de bouwplaats”. Een van de belangrijkste wijzigingen aan de gedragscode is de focus op bewustwording bij projectmedewerkers. Doel is medewerkers bewust te maken van de invloed van de bouw op de omgeving.

Toekomstvisie

Bouwplaats moet niet alleen op de bouwplaats veilig zijn, ook voor de omgeving

Verbetering van de uitstraling van de bouwplaats, veiligheid en milieu zijn volgens Werkhoven belangrijke aandachtspunten voor de toekomst. “Een bouwplaats moet niet alleen op de bouwplaats veilig zijn, maar ook voor de omgeving. Onoverzichtelijke in- en uitritten, verkeersomleidingen, of een woud aan bebording. We komen het allemaal tegen.” “Over vijf jaar zal het bouwproces steeds sneller en met minder geluidsoverlast verlopen”, voorspelt Werkhoven.

Bekijk de vernieuwde gedragscode Bewuste Bouwers.

Reageer op dit artikel