nieuws

Ballast Nedam en Heijmans starten met gebiedsontwikkeling Rotterdam

bouwbreed 58

Ballast Nedam en Heijmans starten met gebiedsontwikkeling Rotterdam
Hart van Zuid Rotterdam

Ballast Nedam en Heijmans zijn dinsdag officieel gestart met de ontwikkeling van het Rotterdamse Hart van Zuid. Het consortium begint met de transformatie van het voormalig deelgemeentekantoor Rotterdam Charlois tot zwembad en uitbreiding van het Hoornbeeck College. De werkzaamheden zijn naar verwachting in 2017 afgerond.

Hart van Zuid is een van de grootste gebiedsontwikkelingen van Rotterdam. Het project is begroot op circa 200 miljoen euro en wordt tot 2021 gefaseerd uitgevoerd. De werkzaamheden van het consortium bestaan onder andere uit vastgoedontwikkeling, utiliteitsbouw en onderhoud tot 2043.

Komende jaren

In de komende jaren wordt het gebied verder ontwikkeld. Een ingrijpende renovatie levert Ahoy een forse uitbreiding op met een nieuw internationaal congrescentrum, muziekhal, viersterrenhotel en bioscoop. Aan de Gooilandsingel komt een kunstenpand met een bibliotheek en theater.

Partnerschap

Ballast Nedam maakte in 2013 de eerste plannen voor de gebiedsontwikkeling. Sinds 2016 maakt Heijmans onderdeel uit van het plan.

Reageer op dit artikel