nieuws

Windpark Wieringen krijgt groen licht

bouwbreed 7

Windpark Wieringen krijgt groen licht

Energiebedrijf Nuon mag negentig nieuwe windturbines plaatsen in de Wieringermeerpolder. Vorige week gaf de Raad van State goedkeuring aan het project, nadat bezwaren van omwonenden ongegrond waren verklaard. De bezwaarmakers zijn tegen de lichthinder en slagschaduw die hoge windmolens zouden veroorzaken. Maar volgens de Raad van State zijn de juiste procedures gevolgd.

De negentig turbines zijn moderner en hoger dan de zeventig die nu al in het gebied staan. Met de opbrengst uit het windpark kunnen een kleine 300.000 huishoudens van energie worden voorzien. Het park kost zo’n half miljard euro en moet in 2019 gereed zijn. De bestaande molens worden gedemonteerd en verkocht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels