nieuws

Veel animo voor bouw windpark Borssele

bouwbreed Premium 6

Veel animo voor bouw windpark Borssele
Elsam is erecting UK largest offshore wind farm at Kentish Flats, situated on the southern side of the outer Thames estuary The Kentish Flats wind farm will comprise 30 efficient wind turbines capable of producing up to 3 MW of electricity each, so that the total output of the wind farm could be up to 90 MW. Once erected on Kentish Flats, the farm will set a dual record: the 30 turbine project will host the largest wind turbine so far installed in the UK, and the project will be the largest wind farm in the UK, at 90 MW rated capacity The picture is in 300 dpi resolution and available free of charge. If published, Elsam must be credited as the source. Windfarm Construction Kentish Flats Whitstable Kent Construction Ship Resolution with a transition piece in place at the stern

De tender voor het toekomstige windpark Borssele I heeft in totaal 38 aanbiedingen opgeleverd, uit zowel binnen- als buitenland. Voor 11 augustus 2016 wordt de definitieve keuze voor de bouwer en exploitant bekendgemaakt, en tegenover welk subsidiebedrag het windpark gebouwd mag worden. De tweede aanbestedingsronde start in de eerste week van september.

Dit meldt het ministerie van Economische Zaken. Het bedrijf dat het windpark het goedkoopste kan bouwen en exploiteren krijgt zowel de subsidie als vergunning om het park te ontwikkelen. In de eerste tender konden bedrijven zich inschrijven tegen een maximale kostprijs van 12,4 eurocent per kwh. De werkelijke subsidie wordt ieder jaar berekend aan de hand van de hoeveelheid geleverde energie.

Het ministerie maakt niet bekend welke bedrijven een bod hebben geplaatst. Bekend is dat olieconcern Shell samen met Van Oord en Eneco heeft meegeboden.

Vijf windparken

De komende jaren worden in Nederland in totaal vijf kavels voor windparken gegund voor de Zeeuwse, Noord- en Zuid-Hollandse kust. Op ieder kavel kan een windpark met een capaciteit van 700 megawatt (MW) worden gebouwd. Hiermee kunnen 800.000 huishoudens van energie worden voorzien. Met dit enorme project heeft Nederland in één klap het grootste windpark van Europa. Het grootste windpark in Europa op dit moment, de London Array, heeft een vermogen van 630 MW.

Reageer op dit artikel