nieuws

Strukton scoort contracten in Zweden

bouwbreed 6

Strukton scoort contracten in Zweden

Strukton heeft het contract voor het onderhoud aan de nieuwe spoorlijn Citybanan in Stockholm binnengesleept. Ook gaat het bedrijf een van de oudste en drukste spoorlijnen in de Zweedse hoofdstad onderhouden.

Dat heeft het concern dinsdagavond bekendgemaakt. De waarde van de twee afzonderlijke contracten is door Strukton niet naar buiten gebracht. Beide contracten omvatten het preventief en correctief onderhoud van spoor, elektrische systemen en beveiligingstechnologie, evenals het storingsherstel. Opdrachtgever is de Zweedse spoorbeheerder Trafikverket.

Dubbelsporige forensenlijn

De Citybanan is een door Strukton zelf gebouwde dubbelsporige forensenlijn van 6 kilometer lang en loopt door een tunnel onder het stadshart van Stockholm door. In 2017 gaat de lijn open voor reizigers. Het onderhoudscontract gaat in per 1 september 2016, ruim voordat de Citybanan zijn stationsdeuren opent voor het publiek.

Het onderhoud aan de oude spoorlijn gaat volgend jaar mei in en heeft een looptijd van vijf jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van nog eens twee jaar.

Storingsherstel

“We zijn erg blij met dit nieuwe contract”, zegt Lars Schyllander, regiomanager van Strukton Rail. “Wij zijn momenteel al verantwoordelijk voor het onderhoud van dit spoor, maar het nieuwe contract behelst ook 24/7 storingsherstel. Wij zien het als een grote verantwoordelijkheid om eventuele storingen op deze centrale en belangrijke spoorverbinding zo snel mogelijk op te heffen.”

Reageer op dit artikel