nieuws

Nieuwegein scherpt asbestprotocol aan

bouwbreed 22

Nieuwegein scherpt asbestprotocol aan
MM Asbest

Het protocol voor asbestmeldingen in de gemeente Nieuwegein wordt aangepast. Dat zegt het gemeentebestuur na vragen in de gemeenteraad over de verbouwing van kerkgebouw De Bron.

Vrijwilligers van de Nieuw-Apostolische Kerk hebben gedurende enkele weken een dak gesloopt waarvan de leien asbest bleken te bevatten, zonder dat zij dat wisten. Na onderzoek bleek dat een omwonende al begin maart van dit jaar had aangegeven dat bij de bouw in de jaren zeventig asbest was gebruikt, maar die melding bleef wekenlang bij de gemeente op het bureau liggen voordat actie werd ondernomen en het terrein werd afgesloten. De verantwoordelijke ambtenaar bleek langdurig met vakantie.

Reageer op dit artikel