nieuws

Nieuw Nationaal Park gezocht

bouwbreed 18

Nieuw Nationaal Park gezocht

Het Rijk opent de inschrijving voor de publieksverkiezing van het mooiste natuurgebied van Nederland. Initiatiefnemers kunnen tot 15 september een plan indienen voor een natuurgebied dat kan uitgroeien tot Nationaal Park van (inter)nationale allure.

Een vakjury onder leiding van prof. mr. Pieter van Vollenhoven bekijkt vervolgens welke inzendingen voldoen aan de criteria. Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken legt de plannen daarna voor aan het Nederlandse publiek, dat in oktober mag meestemmen.

Staatssecretaris Van Dam:  “Wat is ons mooiste, uniekste, meest bijzondere natuurgebied of landschap? Welk park kan de waardering van de natuur in heel Nederland op een hoger plan tillen en publiek uit de hele wereld trekken? Daar wil ik achter komen met een open verkiezing.”

Naast de drie gebieden die door het publiek worden gekozen, kan de vakjury nog een vierde gebied aanwijzen. De plannen voor deze natuurgebieden worden vervolgens tot ontwikkeling gebracht en de gebieden worden daarna in binnen- en buitenland gepromoot als Nederlandse Nationale Parken.

Reageer op dit artikel