nieuws

NAM-directeur wordt president KIVI

bouwbreed 12

NAM-directeur wordt  president KIVI

De directeur van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), Gerald Schotman, is benoemd als de nieuwe president van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). Hij volgt Martin van Pernis op, die sinds 2010 KIVI-president was.

Schotman heeft een lange carrière in de olie. Na een studie civiele techniek aan de TU Delft startte hij in 1985 als ingenieur-onderzoeker bij Shell. Voor dat bedrijf werkte hij aan opdrachten in het Verenigd Koninkrijk, Brunei en Oman. In 2009 werd hij benoemd als Chief Technology Officer en Executive Vice President Innovatie en Research & Development. Hij werd daar de hoofdpersoon achter de technologische vernieuwingen binnen Shell en was in die rol betrokken bij alle innovaties van het bedrijf.

Met Gerald Schotman heeft KIVI naar eigen zeggen een president die vanuit zijn werkpraktijk als ingenieur sturing zal geven aan de beroepsvereniging. “Ik heb een prachtige carrière die ik te danken heb aan het feit dat ik ingenieur ben. Ik wil graag iets terugdoen voor de beroepsgroep”, zegt Schotman zelf.

Reageer op dit artikel