nieuws

‘Leven lang leren naast het werk’

bouwbreed 6

‘Leven lang leren naast het werk’
Sjef Prins - APA Foto

Jeroen van Doorn begon zijn loopbaan als monteur. Mede dankzij de opleidingen en cursussen die hij volgde, is hij doorgegroeid naar managementfuncties in de installatietechniek. Bij Kadans Science Partner begon hij onlangs als technisch propertymanager voor de kennisintensieve gebouwen.

U heeft vast vaak moeten uitleggen wat uw functie inhoudt?

“Dat klopt. Ik ben verantwoordelijk voor de technische zaken die met het beheer van installaties van kennisintensieve gebouwen hebben te maken, zoals onze bedrijfsverzamelgebouwen met daarin ook laboratoria en cleanrooms. Met die gebouwen faciliteren we mkb-ondernemers, onder wie starters. Die kunnen er werkruimte huren zonder dat ze zelf de investeringen hoeven te doen. Ook kunnen ze gebruikmaken van ‘smart facilities’, zoals specifieke apparatuur die ze delen met andere partijen. Ik regel de realisatie en het beheer van die labs.”

U bent begonnen als monteur. Is die achtergrond nu nuttig?

“Absoluut. En gelukkig hebben veel werkgevers dat ook gezien en me de mogelijkheid gegeven door te groeien. Dankzij mijn achtergrond kan ik snel doorgronden of iets realistisch en haalbaar is. En ik ken het spanningsveld op de werkvloer.”

We moeten een leven lang bijleren op de arbeidsmarkt. U bent een goed voorbeeld.

“Dat is waar. De laatste jaren raakt dat een beetje op de achtergrond, maar kennis en ervaring voegen ook veel toe. Meestal was het op eigen initiatief om opleidingen te volgen, vaak gefaciliteerd door werkgevers. Soms was het pittig om dat te combineren naast mijn werk. Mijn hbo-studie heb ik afgerond in de tijd dat ik nog geen kinderen had. Ik zet mezelf gewoon voor het blok. Ik begin eraan en denk niet aan de mogelijke beren op de weg.”

Welke opleiding gaat u nog volgen?

“Als het gaat om een langdurige opleiding, zou technische bedrijfskunde veel toevoegen, maar dat heb ik nog niet op de agenda staan. Misschien over twee tot drie jaar. Tussentijds zal ik nog best een aantal cursussen volgen.”

Kadans Science Partner heeft veel technici in dienst. Waarom?

“Bij Kadans-breed valt het wel mee, maar bij Kadans Science Partner, waar ik werk, gaat het veel over techniek. Dat komt door de kennisintensieve panden die wij ontwikkelen en beheren. Ik vind dat erg interessant. De combinatie met het beheren en afsluiten van contracten past me goed. Je komt van alles tegen, dat spreekt me aan.”

Reageer op dit artikel