nieuws

Iraanse miljoenenorder voor Nederlandse kassenbouwer

bouwbreed Premium 20

Iraanse miljoenenorder voor Nederlandse kassenbouwer
VB Group

De Nederlandse kassenbouwer VB Greenhouse Projects heeft een contract getekend voor de bouw van 20 hectare aan kassen in Iran. Het gaat om een miljoenenorder van het Iraanse bouwbedrijf KSM Group. Het contract werd getekend tijdens een handelsmissie in Iran in het bijzijn van minister Kamp (Economische Zaken).

Volop kansen

Directeur  Aad Verbake nam met zijn VB Group deel aan een handelsmissie in Iran. Volgens Verbakel liggen er volop kansen in het land, maar is er wel de steun van de Nederlandse overheid en banken nodig om daadwerkelijk door te pakken in deze markt. “We hebben nu een pre-contract getekend voor de eerste fase van de bouw van 20 hectare kassen, voorzien van moderne Nederlandse technologie. In totaal moet het hele complex 80 hectare groot worden. Het zijn hoogwaardige glazen kassen voor de teelt van groenten, bloemen, aardbeien en een opkweekkas voor jonge planten.”

Onder voorbehoud

Voordat de productie van de kassen daadwerkelijk kan beginnen is er nog wel de steun van de banken nodig. Verbakel: “Dit contract is nog onder voorbehoud, omdat de Nederlandse banken de betalingen vanuit Iran wel moeten accepteren.”

VB Greenhouse Projects is onderdeel van de VB Group en was in de periode voor het handelsembargo ook al actief in Iran met diverse projecten. VB heeft veel  ervaring in het opzetten van grootschalige kasprojecten op meerdere continenten. Dit jaar worden er onder andere complete kassen gerealiseerd in China, Rusland, Mexico en de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel