nieuws

Genomineerden beste transformatieproject bekend

bouwbreed 6

Genomineerden beste transformatieproject bekend

De genomineerden voor de Gulden Feniks zijn bekend. De prijs dient ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Nationaal Renovatie Platform (NRP) Er zijn drie categorieën: gebiedstransformatie, transformatie en renovatie.

Het NRP ontving dit jaar 83 inzendingen. Daarvan zijn er nu acht genomineerd voor de eindronde. In de categorie gebiedstransformatie kwamen acht inzendingen binnen en zijn er twee genomineerd:  Meyster’s Buiten in Utrecht en Fort bij Vechten in Bunnik.

In de categorie transformatie dingen nog drie van 33 inzendingen mee: Gemeentehuis Zevenaar, de Timmerfabriek in Schiedam en Post 120 in Dordrecht.

En in de categorie renovatie kwamen 42 inzendingen binnen. De jury van de Gulden Feniks koos daar drie projecten uit die nog kans maken op de prijs: Bouw van Jou in Deventer, Circulaire huisvesting van  Alliander in Duiven en Building 026 in Arnhem.

De winnaars worden op 22 juni bekendgemaakt in Amsterdam.

Reageer op dit artikel