nieuws

Garantie op geluidscomfort voor vastgoedeigenaren en hotelketens

bouwbreed Premium 45

Garantie op geluidscomfort voor vastgoedeigenaren en hotelketens

Het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI) introduceert het Quiet Room Label Concept.

Dit is het eerste en enige objectieve keurmerk voor hotels op gebied van geluidsisolatie. Om een hoog niveau van geluidscomfort te realiseren, kan het KGI bij renovatie of nieuwbouw producten van verschillende leveranciers adviseren. Met een Quiet Room Label creëren hotels meerwaarde richting hun gasten. Deze krijgen namelijk de garantie op een stille kamer. Ook vastgoedeigenaren met dit certificaat hebben een streepje voor in de verkoop van hun panden aan hotelketens. Met dit concept biedt het KGI een totaaloplossing.

Fermacell Quiet Room

“Vaak richten aannemers zich óf op de vloeren, óf op de wanden óf op het plafond. Daarmee krijg je slechts één stukje van de puzzel”, zegt Lucas Keizer, directeur van het KGI. “Het gevolg is een regen aan klachten bij het hotel vanwege geluidsoverlast. Aan het Quiet Room Concept zijn tien bouwpartijen verbonden; met deze unieke samenwerking kunnen we klanten de oplossing van de gehele puzzel voorleggen.” Wereldwijd hebben al 140 hotels het Quiet Room Label behaald.

Reageer op dit artikel