nieuws

Duitse BAM-dochter bouwt metro Frankfurt

bouwbreed 14

Duitse BAM-dochter bouwt metro Frankfurt

Wayss & Freytag Ingenieurbau, de Duitse tunnelspecialist van Koninklijke BAM Groep, heeft de opdracht verworven voor de bouw van een metrotunnel in Frankfurt.

De 2 kilometer lange dubbelsporige tunnel wordt aangelegd in het stadscentrum, in de nieuwe wijk Gateway Gardens. De opdrachtsom bedraagt ongeveer 220 miljoen euro.

Opdrachtgever van het infrastructuurproject is de Duitse spoorbeheerder DB Netz AG.

De tunnel wordt gebouwd volgens de openbouwputmethode en wordt ongeveer 11 meter breed en 6 meter hoog. Wayss & Freytag Ingenieurbau zal bij de bouw ongeveer 900.000 kubieke meter grond verplaatsen en 180.000 kubieke meter beton verwerken. Naar verwachting zal de tunnel eind 2019 in gebruik worden genomen.

Leger

Gateway Gardens is een wijk die wordt ontwikkeld in de directe nabijheid van de luchthaven van Frankfurt. Op het terrein van 35 hectare waarop in het verleden een luchtmachtbasis van het Amerikaanse leger was gevestigd verrijzen kantoren, dienstencentra, hotels, conferentie- en tentoonstellingscentra en horeca- en winkelfaciliteiten rond een centraal park. Na oplevering werken er 19.000 mensen. De gebruikers profiteren van de centrale ligging van Gateway Gardens en de uitstekende verbindingen per vliegtuig, trein en auto.

Wayss & Freytag Ingenieurbau werkt momenteel in Frankfurt ook al aan de aanleg van de 400 meter lange Europagartentunnel, die in augustus 2016 wordt opgeleverd. Deze verkeers- en tramtunnel in het hart van de nieuwe Europese wijk van Frankfurt omvat de bouw van een overdekt traject van 395 meter lengte met drie tunnelbuizen. De BAM-dochter ontvangt voor haar aandeel in dit bouwproject 21 miljoen euro.

De bouwcombinatie is ook verantwoordelijk voor de bouw van bedrijfsruimte, de wegaanleg en tunneltechnische installaties in de twee buitenste tunnelbuizen.

Reageer op dit artikel