nieuws

Drenthe trekt beurs voor breedband

bouwbreed 11

Drenthe trekt beurs voor breedband

Provincie en gemeenten in Drenthe gaan meer initiatieven ondersteunen voor de aanleg van breedband internetverbindingen in de buitengebieden. Ook voor initiatieven van minder dan duizend aansluitingen moet een financiële regeling mogelijk worden. In totaal is er 9 miljoen euro extra nodig.

In Drenthe krijgen initiatieven van bedrijven of organisaties voor de aanleg van breedband een lening tegen gunstige voorwaarden. Een aanzienlijk deel van de provincie bestaat uit “witte gebieden”, waar helemaal geen Next Generation Acces (NGA) netwerk is. Ook bestaat een groot deel van de provincie uit “grijze gebieden”, waar maar één aanbieder actief is. 

Maatwerk

Nu kent de regeling nog een ondergrens van duizend aansluitingen, maar de provincie wil kijken of er maatwerk mogelijk is voor initiatieven met minder aansluitingen. Ook voor de grijze gebieden willen de overheden een lening mogelijk maken. Dat kunnen ze alleen niet doen tegen de lage tarieven in de witte gebieden, omdat dat kan worden beschouwd als staatssteun. Daarom krijgen die initiatieven een lening tegen een marktconforme rente. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels