nieuws

Britse belegger koopt opnieuw Nederlandse woningen

bouwbreed 52

Britse belegger koopt opnieuw Nederlandse woningen

Round Hill Capital heeft opnieuw toegeslagen op de Nederlandse woningmarkt. De Britse vastgoedbelegger kocht dit keer voor 110 miljoen euro 980 woningen van een aantal private investeerders, waaronder Grouwels Vastgoed.

In 2014 nam Round Hill Capital al ruim 1500 woningen over van CBRE Global Investors. Daarmee was 180 miljoen gemoeid. En begin dit jaar verwierf de belegger voor zo’n 100 miljoen een groot aantal huurwoningen in onder meer Den Haag en Apeldoorn.

Bestuursvoorzitter Michael Bickford van Round Hill Capital over de meest recente aankoop: “Deze acquisitie bevestigt onze toewijding aan onze activiteiten in Nederland en is in lijn met onze Europese investeringsstrategie in woningen. We zullen onze woningportefeuille op een verantwoordelijke en betrouwbare wijze blijven beheren om ervoor te zorgen dat onze huurders profijt zullen hebben van onze lange termijn focus en van onze expertise in beheer van residentieel vastgoed.”

Grouwels verkoopt de woningen omdat deze niet meer in de kerngebieden van de onderneming staan. “Momenteel is Grouwels in onderhandeling over de aankoop van diverse andere complexen die beter in haar portefeuille passen”, aldus Piet Bougie, directeur Onroerend Goed van Grouwels.

Reageer op dit artikel