nieuws

Bouwdivisie BAM dik in rood

bouwbreed Premium 6

Bouwdivisie BAM dik in rood

De bouwdivisie van BAM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van ruim 15 miljoen euro geleden.

Faillissementen van onderaannemers op oude projecten in Duitsland en België liggen aan het negatieve resultaat ten grondslag. Vorig jaar behaalde de bouwdivisie ook al een verlies. Toen was de schade 9 miljoen euro. “De Nederlandse activiteiten waren winstgevend in dit kwartaal”, benadrukt het bouwconcern uit Bunnik.

Opkrabbelen

De omzet van de hele groep zakte van 1,6 naar 1,5 miljard euro. Door het opkrabbelen van de resultaten van de infradivisie werd in het eerste kwartaal door BAM een resultaat voor belastingen van 8,2 miljoen euro gehaald. Vorig jaar was dat 21,1 miljoen negatief. De positieve resultaten van infra komen overigens vooral door werk uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De woningmarkt draagt voor een aanzienlijk deel bij aan de verbeterde resultaten van BAM. De woningverkopen in Nederland stegen met 17 procent tot 580 woningen. De vastgoedvisisie behaalde een resultaat van 8 miljoen euro, waar vorig jaar nog 0,8 miljoen euro werd behaald.

Annulering

De orderportefeuille van het concern kromp met 400 miljoen euro naar 11,1 miljard euro. Het annuleren van een Belgisch pps-project en de krimp van opdrachten voor BAM International zijn hier debet aan. Volgens het bouwconcern zijn de marges van de binnengehaalde projecten beter. 

Reageer op dit artikel