nieuws

Aaibare bouwdirecteuren

bouwbreed 8

Aaibare bouwdirecteuren

Bij Cobouw mopperen we soms over woordvoerders of secretaresses die hun werk, zeg maar, iets te goed doen. Wil je de directeur spreken, kan dat niet.

Hoe prettig is het dan wanneer je een bedrijf opbelt en direct wordt doorverbonden, ervoer verslaggever Marc Doodeman bij het maken van het verhaal over de opmars van ontwikkelende bouwers. De Westfries Jan Kuin is zo’n benaderbare, bijna aaibare directeur. Type: niet lullen, maar poetsen. Niet zeuren over die bouwcrisis, bromt hij vriendelijk in de hoorn. Nederland is een Luilekkerland. Bouwvakkers kunnen immers al om vier uur naar huis. Klagen doet hij zelf ook niet. Slechte projecten? Soms heb je de kip, soms heb je de veren. Zo’n gesprek dat je bijblijft, vindt Doodeman. Zeker als Kuin aan het eind van het gesprek, voordat hij de telefoon erop gooit, zegt: ”Hé kerel, werkze!”

Reageer op dit artikel