nieuws

Woningverkopen nemen verder toe

bouwbreed Premium 11

Woningverkopen nemen verder toe
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Het aantal verkochte woningen is ook in maart verder weer toegenomen. Het Kadaster noteerde over die maand ruim 16.000 woningverkopen. Dat is een stijging van 20,4 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar en een stijging van 8,5 procent ten opzichte van februari.

De toename deed zich voor bij alle woningtypen. Vergeleken met de voorgaande maand steeg in maart vooral de verkoop van vrijstaande woningen. De groei kwam uit op 14,1 procent. Minder in trek waren de 2-onder-1-kap-woningen. Daar bleef de stijging beperkt tot 1,8 procent.
Op jaarbasis was de toename het grootst bij de appartementen: 28,5 procent.

In Zeeland lijkt de woningmarkt het sterkst aan te trekken. Het aantal geregistreede verkochte woningen steeg daar van februari op maart met 22,8 procent en op jaarbasis met 47,2 procent.

Het Kadaster telde in maart 246 executieveilingen. Dat zijn er 7,4 procent meer dan een jaar geleden.

Reageer op dit artikel