nieuws

Wolter & Dros en Croon fuseren

bouwbreed Premium 567

Wolter & Dros en Croon fuseren
cwf.nl

TBI-ondernemingen Croon en Wolter & Dros gaan fuseren. De installatiebedrijven gaan verder onder de naam Croonwolter&dros. Bedoeling is dat het nieuwe bedrijf beter inspeelt op het groeiend aantal integrale oplossingen waar klanten om vragen.

Het belang is nu groot genoeg om samen op te trekken

“Zowel Croon als Wolter & Dros merkte dat de marktvraag zich steeds vaker richting integrale oplossingen bewoog”, stelt Croonwolter&dros-directeur Piet-Jan Heijboer. “Dan komt er een moment dat het slim en verstandig is – omdat het belang groot genoeg is – om samen op te trekken. Dat moment is nu.”

In de komende weken verschijnt dus op alle panden, briefpapier en het wagenpark de nieuwe naam Croonwolter&dros. “Een enorme logistieke operatie die je niet in één dag uitvoert”, aldus Heijboer.

Eén loket

Klanten zullen volgens Heijboer vooral merken dat ze bij het nieuwe bedrijf bij één loket terecht kunnen voor verschillende vragen, zowel mono- als multidisciplinair. “Daar waar we in het verleden met twee auto’s, één voor de E- en één voor de W-installaties, kwamen aanrijden, is dat er nu nog één.

Met de fusie tussen Croon en Wolter & Dros ontstaat het op een na grootste installatiebedrijf van Nederland. Medewerkers van beide bedrijven merken vooralsnog weinig van de samenvoeging van de TBI-dochters.

Fusie

Medewerkers snappen deze stap

De lancering van de nieuwe merknaam Croonwolter&dros per 19 april is een belangrijke stap in het fusieproces. “De komende maanden worden de interne processen, systemen en besturing verder geoptimaliseerd. Dit zal op 1 januari 2017 afgerond zijn in één geïntegreerde organisatie,” vertelt directeur Piet-Jan Heijboer.

Medewerkers zullen weinig van de fusie merken. Erg veel dubbele functies zijn er volgens Heijboer niet. “Elke verandering is natuurlijk wennen, maar de mensen snappen deze stap. En we blijven calculatoren voor W- en E-installaties nodig hebben. Het werk wordt door de fusie niet minder. Sterker nog, we zetten in op meer.”

Croon en Wolter & Dros werkten al samen bij de bouw van het European Patent Office, de Sluiskiltunnel en ook voor de bouw van datacenter AMS8 te Schiphol-Rijk schreven ze samen in. Het nieuwe bedrijf is met een omzet van meer dan een half miljard euro en met dik 3000 medewerkers de tweede installateur van Nederland.

Reageer op dit artikel