nieuws

Wettelijk verplichte controle balkons schiet tekort

bouwbreed Premium 20

Wettelijk verplichte controle balkons schiet tekort

VN Constructeurs vindt de verplichte keuring van balkons en andere uitkragingen van gebouwen voor 1975 te beperkt. 

Dat benadrukt de beroepsvereniging nog maar eens naar aanleiding van het met spoed stutten van de balkons van 168 portiekwoningen in Rotterdam. Woningbouwvereniging Onze Woning besloot daartoe afgelopen vrijdag, nadat de uitkomsten van een onderzoek bekend werden. Sinds 1 januari dit jaar zijn eigenaren van gebouwen van voor 1975 verplicht constructief onderzoek uit te voeren naar de staat van de uitkragingen.  

VN Constructeurs prijst de corporatie  dat ze snel reageerde. Maar in zijn algemeenheid is de beroepsvereniging ongerust over de wetgeving omdat die alleen maar het topje van de ijsberg betreft.  VNconstructeurs pleit al jaren voor een periodieke keuring van alle gebouwen. De uitkomsten daarvan moeten volgens de vereniging worden vastgelegd in een gebouwdossier. 

Reageer op dit artikel