nieuws

Technische Dienst-gebouw wordt appartementencomplex

bouwbreed 30

Technische Dienst-gebouw wordt appartementencomplex
DiederenDirrix

Het Technische Dienst-gebouw in Eindhoven gaat naar projectontwikkelaar Foolen & Reijs Vastgoed. Het was eigendom van de gemeente.

Het pand werd gegund na een tender die drie jaar duurde waarbij vijftien partijen plannen indienden. Uiteindelijk bleven alleen Foolen & Reijs en Piet Hein Eek over. Laatstgenoemde trok deze week aan het kortste eind.

Volgens het ontwerp van architect Diederendirrix wordt het gebouw, gelegen in het Anne Frankplantsoen in het centrum van de stad, getransformeerd naar een modern woongebouw met diverse faciliteiten. Foolen & Reijs gaat de komende tijd met de gemeente in overleg over het voorgenomen programma. Doel is om in september 2016 te starten met het strippen van het bestaande gebouw; de wederopbouw start eind 2016 en duurt een jaar.

Het programma gaat uit van circa 200 woningen, zowel koop als huur, waarbij een nieuwe (vierde) vleugel aan het gebouw nog onderwerp van gesprek met de gemeente is. In het ontwerp van Diederendirrix krijgt het gebouw een geheel nieuwe gevel met glooiende balkons.

Reageer op dit artikel