nieuws

Speciale sportveldjes in tientallen gemeenten

bouwbreed 25

Speciale sportveldjes in tientallen gemeenten
Kompan

Het Waardenburgse bedrijf Kompan Sport & Fitness is in gesprek met verschillende gemeenten om nog dit jaar 20 tot 25 speciale sportveldjes aan te leggen.

De veldjes zijn bijzonder door de speciale, vandalismebestendige, toestellen waarop ook fanatieke sporters hun work-out kunnen doen. Op de bijbehorende smartphone-app kunnen prestaties bijgehouden worden en afspraken met andere sporters worden gemaakt.

“Tijd, geld en motivatie zijn de meest genoemde belemmeringen om te sporten. Daar bieden wij nu een integrale aanpak voor”, zegt internationaal directeur Sport & Fitness Willem van Veenendaal van Kompan. “Zitten is het nieuwe roken en zorgt met een ander voedingspatroon voor obesitas. Maar er zijn ook kansen, want 59 procent van de mensen geeft aan meer te willen bewegen en vooral buiten. Daar gaan wij samen met gemeenten op inspelen.”

Testsite

Vorig jaar legde Kompan de eerste testsite aan in Dordrecht. Daar kunnen op nieuw ontwikkelde trainingstoestellen en vloerpatronen honderden verschillende oefeningen worden uitgevoerd.

De afgelopen maanden is het concept in Dordrecht getest en verbeterd en zijn trainers uit de hele wereld komen kijken. “We zijn nu klaar om de markt op te gaan en geven inmiddels presentaties in binnen- en buitenland, van New York tot Australië”, vertelt van Veenendaal.

Reageer op dit artikel