nieuws

Oud voorzitter Uneto-Vni overleden

bouwbreed 6

Oud voorzitter Uneto-Vni overleden

Oud-voorzitter van Uneto-Vni Jan Heeres is afgelopen maandag op 77-jarige leeftijd overleden. Heeres was voorzitter van Uneto-Vni van 2003 tot 2007. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de fusie tussen Uneto en Vni en de vorming van één brancheorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel.

Voorzitter Titia Siertsema: “Jan Heeres was een boegbeeld voor de branche en een geweldig mens. Met zijn grote inzet en kennis wist hij deuren te openen en mensen dichter bij elkaar te brengen. Hij heeft daarmee een niet te onderschatten bijdrage geleverd aan het zelfbewustzijn en de professionalisering van de sector. Daarvoor zijn we hem grote dank verschuldigd.”

Jan Heeres was een bekende naam in de installatiebranche. Na een lange loopbaan bij Imtech was hij de eerste voorzitter van de gefuseerde branchevereniging Uneto-Vni. Na zijn vertrek zat hij namens de brancheorganisatie nog in een aantal externe commissies, waaronder het Platform Bèta-techniek en het Centrum voor Criminaliteitsbestrijding en Veiligheid, waar hij de belangen van de installatiebranche behartigde. In 2010, Heeres was toen al 71, werd hij nog voorzitter van opleidingsbedrijf InstallatieWerk Nederland. Hij maakte zich er hard voor het voortbestaan van het installatievak en de toestroom van jonge mensen in de branche.

Reageer op dit artikel