nieuws

Opnieuw eindbod werkgevers in schilders-cao

bouwbreed 3

Opnieuw eindbod werkgevers in schilders-cao

Werkgevers in de schildersbranche hebben een nieuw bod neergelegd tijdens de moeizaam verlopende onderhandelingen met vakbonden over een nieuwe cao.

Volgens FNV Bouw-onderhandelaar Peter Roos gaat het opnieuw om een zogenoemd eindbod. Dat wil zeggen dat er geen onderhandelingsruimte meer is.

Toen het cao-overleg vorig jaar december, na een onderbreking van ongeveer vijf maanden, weer werd hervat, legden werkgevers ook al een eindbod op tafel. Dat werd toen krachtig afgewezen voor de bonden.

“Het eindbod dat er nu ligt is minder slecht”, laat Roos weten. Of het zal worden geaccepteerd, is echter nog maar de vraag. “Ik overleg nu eerst met de cao-commissie, daarna gaan we onze leden raadplegen. En dan zullen we zien wat zij ervan vinden.”

Vakbonden hebben altijd aangegeven een loonverhoging van minimaal 3 procent te willen. Ook willen ze een passende regeling voor seniorendagen, budget voor scholing en een betere aanpak van schijnzelfstandigheid.

Reageer op dit artikel