nieuws

Noord-Holland maakt bezwaar tegen helihaven

bouwbreed 2

Noord-Holland maakt bezwaar tegen helihaven

De provincie Noord-Holland heeft formeel bezwaar aangetekend tegen het voornemen om een helihaven aan te leggen in de Eemshaven. De provincie Groningen en Seaport Eemshaven willen op die manier de offshore-industrie, met name windmolenpark Gemini, beter bedienen.

Maar volgens gedeputeerde Jaap Bond van Noord-Holland is zo’n heliport overbodig. “Vanuit Den Helder Airport, en ook vanuit de haven, wordt de offshore-industrie al jaren uitstekend bediend.” Volgens Bond is Den Helder voor een helikopter vanuit Gemini slechts zeven minuten langer vliegen. In de afgelopen jaren heeft de provincie bovendien zeker 5 miljoen euro bijgedragen aan het vliegveld. “Een concurrent op zo’n korte afstand betekent dat beide helihavens het moeilijk gaan krijgen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels