nieuws

Lagere olieprijs probleem voor Van Leeuwen Buizen

bouwbreed 29

Lagere olieprijs probleem voor Van Leeuwen Buizen

Een lagere olieprijs maakt energiebedrijven huiverig om te investeren. Buizenleverancier Van Leeuwen merkte dat vorig jaar in zijn portemonnee.

Uitstel en afstel van investeringen in energieprojecten zorgden voor een sterk gedaalde vraag naar buizen. De omzet daalde met 20 miljoen naar 623 miljoen euro. De brutomarge liep terug naar 0,7 procent. Van Leeuwen Buizen hield 4 miljoen euro onder de streep over.

Overcapaciteit

Problematisch is de wereldwijde overcapaciteit van staal. Dat leidde tot een prijsdaling van buisproducten met 10 tot 15 procent. In vele marktsegmenten waar het bedrijf uit Zwijndrecht actief is, stagneerde de vraag. Volgens bestuursvoorzitter Peter Rietberg gaat het om “uitdagende marktomstandigheden”.

Van Leeuwen leverde in 2015 aan diverse grote energieprojecten in België, Midden-Oosten, Azië, Australië en Zuid-Amerika. Vele hiervan waren in 2014 gestart en betroffen investeringen in petrochemische installaties.

Reageer op dit artikel