nieuws

Geen extra geld voor duurzame sportaccommodaties

bouwbreed 6

Geen extra geld voor duurzame sportaccommodaties

Edith Schippers, minister van Sport, maakt geen extra geld vrij voor het verduurzamen van sportaccommodaties. Het subsidiepotje van 6 miljoen euro is na al enkele maanden uitgeput. Vooral voetbalclubs kozen voor zonnepanelen en duurzame veldverlichting.

Subsidie opgebruikt 

Schippers reageert op Kamervragen van het CDA naar aanleiding van berichtgeving in Trouw. Een sportvereniging vergroenen is populair. 

De begin dit jaar ingevoerde subsidie energiebesparing sportaccommodaties blijkt binnen vier maanden helemaal opgebruikt te zijn. Dat succes is te danken aan vroegtijdige voorlichting via sportclubs en de branchevereniging NOC-NSF, schrijft Schippers.

Vooral voetbalclubs (302 van de 633 aanvragen) schreven in de op de regeling. Zij worden op de voet gevolgd door de tennisverenigingen(155) en de hockeyverenigingen(28). Korfbalverenigingen waren goed voor 25 aanvragen, de watersport voor 18 en de volleybalverenigingen voor 11.

Zonnepanelen

Bijna de helft van de aanvragen betreft zonnepanelen. Een kwart van de aangevraagde subsidie wordt aangewend voor veldverlichting. Van de overige aanvragen is nog 10 procent bestemd voor binnenverlichting en ruim 5 procent voor isolerende maatregelen.

CDA-Kamerlid Bruins Slot wil dat de minister extra geld beschikbaar stelt. Schippers is dat niet van plan, omdat de looptijd van de subsidieregeling vijf jaar is. Met andere woorden: sportverenigingen die nu teleurgesteld afdruipen hebben nog vier keer kans. “Daarmee zal het overgrote deel gebruik kunnen maken van de nieuwe subsidieregeling”, schat Schippers in.

Reageer op dit artikel