nieuws

Fugro schrapt nog eens 600 banen

bouwbreed Premium 21

Fugro schrapt nog eens 600 banen

De belabberde omstandigheden op de internationale olie- en gasmarkt maken dat bodemonderzoeker Fugro vrijdag aankondigde nog eens 600 banen te schrappen. Eerder nam het tweede ingenieursbureau van Nederland ook al afscheid van 1600 personeelsleden.

De omzet van Fugro daalde in het eerste kwartaal van 2016 met een kwart en er werd verlies geleden. Voor het hele jaar ziet het er niet geweldig uit. Fugro rekent op zware druk op de winstmarges.

De bodemonderzoeker wordt nog altijd zwaar getroffen door de belabberde olie- en gasmarkt. Die is goed voor driekwart van Fugro’s omzet en de bijna gehalveerde olieprijs betekent dat oliemaatschappijen minder naar olie en gas zoeken en dat er wordt bezuinigd op onderhoud.

De divisie die voor olieconcerns onder meer onderhoud uitvoert, raakte de helft van de omzet kwijt. Er werd “een aanzienlijk verlies” geleden, al presenteerde Fugro geen precieze cijfers. Ook de andere divisies worden hard geraakt. Nadat de omzet in 2015 al met 8 procent daalde, moest het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar nog eens 25,8 procent omzetverlies incasseren.

Reageer op dit artikel