nieuws

Financiering van 200 mln voor gebied Ahoy rond

bouwbreed Premium 15

Financiering van 200 mln voor gebied Ahoy rond

Het consortium van Ballast Nedam en Heijmans, ondersteund door 3i Infrastructure, heeft een mijlpaal bereikt met een Financial Close voor de vernieuwing van het gebied rondom het Zuidplein en Ahoy Rotterdam.  

De partners vernieuwen en versterken in een publiek-private samenwerking met de gemeente Rotterdam het gebied rondom het Zuidplein en Ahoy. De werkzaamheden bestaan uit onder andere vastgoedontwikkeling, utiliteitsbouw en onderhoud tot in 2043 en vergen een investering van  ruim 200 miljoen euro.

Tijdens de meerjarige gebiedsontwikkeling ondergaat Ahoy een forse uitbreiding met een internationaal congrescentrum, muziekhal, bioscoop en hotel. De Gooilandsingel wordt de verbindende, autoluwe schakel van het Hart van Zuid. Aan het nieuwe Plein op Zuid verrijst een kunstenpand met bibliotheek en theater. Daarnaast wordt het winkelcentrum Zuidplein gerenoveerd, uitgebreid en toegankelijker gemaakt door een betere aansluiting op de Gooilandsingel. Het nieuwe 50 meter zwembad Charlois wordt ingepast in het huidige deelgemeentekantoor. Bovendien krijgt het gebied veel betere en gebruiksvriendelijkere verbindingen; zo wordt het OV-knooppunt van metro en bus vernieuwd.

Reageer op dit artikel