nieuws

Zuidwest Walcheren weer ‘strandproof’

bouwbreed 11

Zuidwest Walcheren weer ‘strandproof’

Rijkswaterstaat begint half april met de werkzaamheden voor het ophogen van een groot deel van het strand tussen Westkapelle en Vlissingen. In het storm- en winterseizoen slaan de golven zand weg dat voor het strandseizoen begint, weer wordt aangevuld. 

Baggerschepen brengen tussen half april en eind juni in totaal zo’n 1,35 miljoen m3 zand aan. Hierdoor blijft Walcheren goed beschermd tegen de zee. Vanaf 18 april brengen baggerschepen in totaal 650.000 kubieke meter zand aan op het strand tussen hotel Arion aan de boulevard van Vlissingen en paviljoen de Boomerang bij Dishoek. Daarna wordt 700.000 kubieke meter zand aangebracht tussen Westkapelle en Zoutelande. De voorbereiding en de aanvoer van het benodigde materieel vindt vanaf volgende week plaats. Voor de zomer is het werk afgerond.

 

Reageer op dit artikel