nieuws

Zeven objecten Transformatieplein bekend

bouwbreed

Zeven objecten Transformatieplein bekend

De eerste lege gebouwen die in aanmerking komen voor een pitch door architecten op ons Transformatieplein zijn bekend. Het Transformatieplein is onderdeel van de Provada die plaatsvindt van 7 tot 9 juni 2016 in RAI Amsterdam.

De gemeente Utrecht heeft twee gebouwen voorgedragen voor het Transformatieplein. Het eerste is een pand in de binnenstad: de Westerkerk, met de adressen Catharijnekade 9 en Bergstraat 54. Het gebouw is gemeentelijk monument, het orgel is een rijksmonument. Het tweede is een pand in Maarssenbroek (onderdeel van U10, gemeenten rond Utrecht), aan Planetenbaan 100. Hier is enige tijd een flexwerkorganisatie in gehuisvest geweest onder de noemer Meeting Plaza.

Ook Den Haag komt met twee panden. Het pand aan Koninginnegracht 19-21 telt vijfduizend m2 kantoorruimte en beschikt over 42 parkeerplaatsen. Het kantoorgebouw Batavia aan Laan van Nieuw Oost Indië 123-127 is eigendom van stichting Bewaarder Vastgoedfonds Mpc Holland 58.

Rotterdam stelt de kantoorpanden aan De Hang 5-6 voor. Deze zijn 1.735 m2 groot. Ze staan niet ver van de Markthal en de Beurstraverse (de koopgoot). 

Amsterdam komt met de Leeuwenburg, een kantoorgebouw aan Weesperzijde 190, 61.000 m2 groot. Momenteel is het verhuurd aan de Hogeschool van Amsterdam. Eigenaar is Vastint Netherlands, die het pand in april 2015 verwierf voor circa 61 miljoen euro. De Leeuwenburg maakt deel uit de kantorenlocatie De Omval, waartoe ook de Rembrandtoren behoort.

IBM draagt zijn kantoor aan David Ricardostraat 2-4 in Amsterdam voor als te transformeren pand voor het Transformatieplein. IBM is eigenaar en gebruiker.

Architecten die een pitch willen houden voor een van deze panden kunnen zich melden via Transformatieplein. Binnenkort worden meer gebouwen bekend. We streven naar twaalf te transformeren gebouwen. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels