nieuws

Witteveen+Bos blijft groeien

bouwbreed Premium

Witteveen+Bos blijft groeien

Witteveen+Bos is in 2015 opnieuw gegroeid in omzet en personeel. Het ingenieursbureau uit Deventer zette vorig jaar 130 miljoen om, een stijging van bijna 9% ten opzichte van het jaar ervoor. Het bedrijf, dat dit jaar 70 jaar bestaat, heeft nu meer dan duizend werknemers.

De omzetstijging is vrijwel volledig toe te schrijven aan de buitenlandse activiteiten. Zo werkt Witteveen+Bos in Kazachstan aan het ontwerp van een weg, haven en kanaal die de verbinding vormen van het olierijke binnenland met de Kaspische Zee. Een ander groot project is de Oosterweelverbinding bij Antwerpen, waarvoor wordt samengewerkt met Grontmij/Sweco. De omzet op de Nederlandse markt bleef stabiel. In eigen land doet het bureau veel werk voor Ruimte voor de Rivier-projecten.

Witteveen+Bos laat al een aantal jaren stabiele resultaten zien. Van de tien grootste Nederlandse ingenieursbureau’s is de nettowinstmarge met afstand de grootste, hoewel de 11,1% van 2015 achterbleef bij de 12,8% van het jaar ervoor.  

Volgens algemeen directeur Karin Sluis zit de groei van het bedrijf in de buitenlandse activiteiten, maar blijft Nederland nog steeds de basis. “In eigen land doen we de kennis en ervaring op die we in andere landen kunnen gebruiken. Zonder de Noord/Zuidlijn hadden we nooit gewerkt aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen, en zonder Ruimte voor de Rivier hadden we nooit gewerkt aan de Cargo Transportation Route in Kazachstan.”

Lees meer in het interview met Karin Sluis

Reageer op dit artikel