nieuws

Verdubbeling publieke laadpalen in Limburg

bouwbreed 3

Verdubbeling publieke laadpalen in Limburg

In Limburg worden 240 laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst. Dit is ruim een verdubbeling van het aantal publieke laadpalen in de provincie. 

De provincie wil drie ton investeren in de voorzieningen. Van deelnemende gemeenten wordt een bedrag van 250 euro per paal verwacht. Momenteel telt de zuidelijke provincie 600 laadpalen het merendeel daarvan staat op opritten van particulieren of bedrijven. Slechts 200 laadpalen zijn voor iedereen beschikbaar terwijl het bezit van elektrische auto’s groeit.  “De ontwikkeling van de laadinfrastructuur blijft dus achter bij de groei van het aantal elektrische voertuigen”, concludeert de verantwoordelijke gedeputeerde Daan Prevoo. “Dit is een mooie kans om een flink aantal palen te plaatsen en daarmee het elektrisch rijden te bevorderen.” Limburgse gemeenten hebben op korte termijn behoefte aan 120 extra palen. Het streven is niettemin om voor 2019 het dubbele aantal te realiseren. Ook de provincie Noord-Brabant is van plan laadpalen te  plaatsen en werkt samen met de Limburg. Gezamenlijk willen beide provincies 1250 publieke laadpalen in een keer aanbesteden. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels