nieuws

Unica Ecopower in nieuwe rol van warmteleverancier

bouwbreed Premium

Unica Ecopower in nieuwe rol van warmteleverancier
unica.nl

Unica Ecopower wordt warmteleverancier voor 1350 appartementen in Zwolle. Unica neemt die rol over van woningcorporatie Deltawonen.

De 1350 appartementen worden door 33 centrale ketelhuizen verwarmd en vallen onder de Warmtewet. Huurders worden daardoor beschermd tegen te hoge energietarieven en een slechte warmtelevering. Met de Warmtewet werden woningcorporaties warmteleverancier. Deltawonen kiest er nu voor de warmtediensten uit te besteden. De corporatie blijft wel eigenaar van de installaties. Unica denkt te kunnen besparen op kosten van de warmtevoorziening. Die zal geïnvesteerd worden in het verduurzamen van de betreffende woningen.

Unica is voor minstens tien jaar verantwoordelijk voor de gehele exploitatie, energiefacturatie, vervanging en het beheer en onderhoud. Ook onderhoudt Unica de binneninstallaties van de huurders.

Reageer op dit artikel