nieuws

Think Wonen en Trebbe winnen prijsvraag goedkope huur

bouwbreed

Think Wonen en Trebbe winnen prijsvraag goedkope huur

Think Wonen en Trebbe hebben in Almere een prijsvraag gewonnen voor het bouwen, beheren en exploiteren van goedkope, energiezuinige woningen.

Dat heeft de gemeente Almere donderdagmiddag bekend gemaakt. De gemeente had de markt uitgedaagd om goedkope huurwoningen te bedenken en zo de trend te doorbreken van steeds maar duurder wordende huurwoningen in Almere en elders in Nederland. Corporaties slagen er onvoldoende in om voldoende betaalbare woningen te bouwen.

De te bouwen woningen mochten een maandhuur hebben die niet boven de 550 euro uitkomt. Think Wonen komt met een nul-op-de-meterwoning, Trebbe met energieneutrale woningen.

Woningbouwatelier

Vrijdag verschijnt in Cobouw een uitgebreid verhaal over de oplossingen van Think Wonen en Trebbe. Ook is er aandacht voor het Woningbouwatelier, dat de uitvraag in Almere organiseerde en de markt tot innovaties stimuleerde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels