nieuws

Stuttgart helpt eigenaren met energiepakket

bouwbreed Premium 6

Stuttgart helpt eigenaren met energiepakket

De gemeente Stuttgart ontwikkelt momenteel een contractendienst voor eigenaar/bewoners. Daarmee wil de gemeente de enigszins stagnerende energiebesparing in de particuliere woningvoorraad een extra impuls geven.

Ondanks subsidieregelingen en technische bijstand aan eigenwoningbezitters ligt de grootschalige energieaanpak van de voorraad ergens tussen 1 en 2 procent per jaar. Doel van de gemeente is dit percentage naar minstens 3 te verhogen in 2020 en op vrijwillige basis uit te stijgen boven de eisen van de Europese energie-efficiëntierichtlijn.

De dienst die bestaat uit een set contracten voor alle fases, wordt betaald door de eigenaren en de aannemers.

Reageer op dit artikel