nieuws

Prijzenregen op Dag van Ingenieur

bouwbreed

Prijzenregen op Dag van Ingenieur

Laura Klauss van Better Future Factory, is winnaar van de publieksstemming van de Prins Friso Ingenieursprijs. Zij kreeg de prijs uitgereikt op de Dag van de Ingenieur die werd bijgewoond door prinses Beatrix.

Klauss studeerde Industrial Ontwerp en was één van de oprichters van Better Future Factory, een bedrijf dat innovatieve oplossingen bedenkt om plastic afvalstromen een nieuwe bestemming te geven. Het bedrijf maakt onder andere kunststof tegels met een uitstraling van marmer van kunststof verzameld van oude stortplaatsen.

De juryprijs ging naar medisch ingenieur Tim Horeman-Franse die met zijn bedrijven endoscopen, medische sensoren en chrirugische instrumenten ontwikkelt.  

Op hetzelfde evenement georganiseerd door ingenieursvereniging KIVI ging Antea-group naar huis met de Doe&Durf prijs een prijs voor een nieuwe zoekstrategie voor routeplanners voor zelfrijdende auto’s.  Drie jonge ingenieurs van het bureau ontwikkelden een planner die niet alleen rekening houdt met de snelste of de korste route, maar ook met de leefomgeving. Daarin worden ook factoren meegewogen als luchtkwaliteit en geluidsbelasting om de idealie route te bepalen. .

De vernufteling, de prijs voor het slimste ingenieursproject ging woensdag naar het herstel van de mangrovekust voor de kust van Java met Building with Nature. Rob Nieuwkamer van Witteveen + Bos nam de prijs in ontvangst. Binnen het project worden doorlatende dammen aangelegd langs de kust.  Achter die dammen ontstaat een stromingsluwe zone waar sediment neerslaat waarin al snel spontaan mangrove opkomt. Op die manier wordt kusterosie tegengegaan en kan het mangrovebos weer groeien en een natuurlijke golfbreker vormen.   

Reageer op dit artikel