nieuws

Heijmans restaureert Belgenmonument

bouwbreed

Heijmans restaureert Belgenmonument

Heijmans gaat het Belgenmonument in Amersfoort, het grootste monument van Nederland, restaureren. De Brabantse aannemer heeft daartoe de opdracht verworven.

Heijmans zal de gevels van het hoofdgebouw opknappen, evenals het carillon met 48 klokken. Daarnaast zullen de technische installaties worden vervangen, evenals de daken van het hoofdgebouw.
De bijhorende gedenkmuur zal worden gereinigd. Dat gebeurt steen voor steen. Ook wordt de slechte fundering ervan verbeterd. De werkzaamheden starten begin april en moeten uiterlijk 2 september zijn afgerond.

Het Belgenmonument werd in 1916, twee jaar voor het einde van de Eerste Wereldoorlog, door de Belgische overheid aangeboden aan Nederland als blijk van waardering voor de gastvrijheid. Gedurende de oorlog bood Nederland onderdak aan ruim 19.000 gevluchte militairen en bijna een miljoen burgers uit België.

Reageer op dit artikel