nieuws

Gemeente Apeldoorn lid Stroomversnelling

bouwbreed Premium

Gemeente Apeldoorn lid Stroomversnelling

Apeldoorn heeft zich als eerste gemeente in Nederland aangesloten bij Stroomversnelling. Dat meldt voorzitter Leen van Dijke van de vereniging die zich hardmaakt voor nul-op-de-meterrenovaties en nieuwbouw.

Streven van Apeldoorn is om voor 2040 alle woningen van het gasnet af te hebben. Ze moeten dan zelf, via onder meer zonnepalen, in hun energiebehoefte voorzien. Volgens Van Dijke loopt Apeldoorn daarmee voor op andere gemeenten.

Bij Stroomversnelling heeft zich inmiddels een groot aantal ambitieuze bouwers, toeleveranciers, corporaties, financiers en netbeheerders aangesloten. Van Dijke verwacht eind dit jaar ongeveer 11.000 nul-op-de-meter-renovaties af te hebben.

Reageer op dit artikel