nieuws

Energienota-nul in één dag

bouwbreed 3

Energienota-nul in één dag

’s Ochtends wordt de fundering geplaatst, ’s avonds staat de schoorsteen op het dak en werken alle installaties. In Wateringen is de eerste woning geplaatst van Julia’s Morgen, een project van twaalf energienota-nul-woningen.  

Het zijn de eerste woningen in de Randstad volgens het concept MorgenWonen, dat VolkerWessels twee jaar terug lanceerde. Het gaat uit van verregaande prefabricage. De woningen worden in één dag op locatie gemonteerd en zijn dan uitgerust met complete en werkende badkamer, keuken en andere installaties. Eén vlak van het zadeldak is compleet belegd met zonnepanelen. Een wartmepomp zorgt voor de verwarming. Inmiddels zijn er in Nederland al zo’n 300 woningen volgens het concept neergezet, waaronder zelfs een serie twee-onder-een-kapwoningen in het Limburgse Haelen.

Reageer op dit artikel