nieuws

Contract van 300 miljoen voor Boskalis-consortium

bouwbreed

Contract van 300 miljoen voor Boskalis-consortium

Een consortium met daarin Boskalis, Hochtief, Ed Züblin en Van Oord heeft de opdracht voor de aanleg van de Fehmarnbelt-verbinding binnengehaald. Met het contract is een bedrag gemoeid van ongeveer 300 miljoen euro. Dat heeft Boskalis vrijdag bekendgemaakt.

De Fehmarnbelt-verbinding tussen Denenemarken en Duitsland wordt de langste weg- en spoortunnel ter wereld. Met een lengte van ruim 18 kilometer zal de afgezonken tunnel een vaste verbinding vormen onder de Fehmarnbelt en ruimte bieden aan een vierbaanssnelweg en een dubbele spoorlijn.

Voor Boskalis en Van Oord omvat het werk het baggeren van een tunnelsleuf in de zeebodem over een afstand van 16 kilometer.

Reageer op dit artikel