nieuws

Bedrijf uit Emmeloord werkt mee aan offshore windpark in VS

bouwbreed

Bedrijf uit Emmeloord werkt mee aan offshore windpark in VS

Windspecialist Ventolines uit Emmeloord gaat werken voor het eerste offshore windpark in Amerika, Block Island Wind Farm. Ventolines is gevraagd om supervisie te voeren over de installatie van de vijf windturbines voor de kust van Rhode Island.

De werkzaamheden beginnen direct. Ontwikkelaar Deepwater Wind koos voor samenwerking met Ventolines vanwege de specifieke ervaring met (offshore) windprojecten die nog niet in de Verenigde Staten beschikbaar is. De Emmeloorders waren eerder betrokken bij de aanleg van het windpark Westermeerwind in de Noordoostpolder.

Mooie kans

“We zijn trots dat we als Nederlandse speler aan dit eerste Amerikaanse offshore windpark mogen meewerken,” laat directeur Anne de Groot weten. “Ventolines zet voor dit project mensen in die ook al betrokken waren bij het eerste offshore windpark in Nederland. Dit soort grensverleggende opdrachten past erg goed bij ons bedrijf en de mensen die voor ons werken. We zijn blij dat we met onze kennis en expertise nu ook mogen bijdragen aan de totstandkoming van dit baanbrekende internationale project. Offshore windenergie heeft veel interesse in de Verenigde Staten. Voor ons een mooie kans om onze dienstverlening uit te breiden”.

Block Island Wind Farm is gepland aan de Amerikaanse oostkust, ongeveer 5 km ten zuidoosten van Block Island in de staat Rhode Island. Het park bestaat uit vijf windturbines van ieder 6 Megawatt. Het park moet aan het einde van dit jaar in bedrijf zijn.  Block Island Wind Farm is een project van Deepwater Wind, een Amerikaanse ontwikkelaar van offshore windparken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels