nieuws

Amerikaanse bouwer Fluor rondt overname van Stork af

bouwbreed

Amerikaanse bouwer Fluor rondt overname van Stork af

Fluor heeft de overname van Stork afgerond. Het Amerikaanse ingenieurs- en bouwbedrijf nam het Nederlandse techniekconcern over van Arle Capital, een Brits private-equitybedrijf.

De Amerikanen betalen bijna 700 miljoen euro voor Stork, dat industriele installaties onderhoudt in vooral de sectoren olie- en gas, mijnbouw, rail, chemie en energie. Stork wordt samengevoegd met de uitvoerings- en onderhoudsactiviteiten van Fluor, maar behoudt wel zijn eigen naam. Het nieuwe bedrijf komt onder leiding te staan van Arnold Steenbakker, de voormalig bestuursvoorzitter van Stork.

Fluor-topman David Seaton toonde zich woensdag tevreden met de afronding van de aankoop. “Ik verwelkom onze vijftienduizend nieuwe collega’s van Stork”, zei hij. “We zijn blij dat ze toetreden tot de Fluor-familie. Onze werknemers zijn ons belangrijkste bezit. In Stork hebben we een onderneming gevonden die daar net zo over denkt. Daarmee prijzen wij ons gelukkig.”

Vorig jaar december was al duidelijk geworden dat de overname geen gevolgen zal hebben voor het personeel. Het hoofdkantoor van Stork blijft in Nederland staan.

Reageer op dit artikel