nieuws

Achtduizend euro voor NOM-renovatie Amsterdam

bouwbreed

Achtduizend euro voor NOM-renovatie Amsterdam

De gemeente Amsterdam gaat een subsidie van achtduizend euro per woning geven als deze gerenoveerd worden naar nul-op-de-meter.

Het gaat om gestapelde woningen met een bouwjaar voor 1993. De verhuurders ervan kunnen een subsidie aanvragen. Voorwaarde is dat het subsidiebedrag maximaal twintig procent van de uitvoeringskosten bedraagt. De subsidie is maximaal achtduizend euro per woning.

De gemeente heeft voor dit jaar twee miljoen euro gereserveerd. Bij een maximale subsidie van achtduizend euro per woning kunnen 250 woningen aangepakt worden.

De verduurzaming van de woningmarkt komt in Nederland nog niet op grote schaal van de grond. Een schaalsprong is nodig om het energieakkoord en de Amsterdamse Agenda Duurzaamheid te halen, meent de gemeente. Een hogere snelheid en een lagere kostprijs van de renovaties zijn noodzakelijk. “De methode nul op de meter heeft de potentie om die benodigde versnelling te realiseren”, stelt de gemeente.

Reageer op dit artikel