nieuws

‘Waterschap fuseert met provincie’

bouwbreed

‘Waterschap fuseert met provincie’

Drie Zeeuwse oud-Statenleden pleiten voor een fusie tussen provincie en het waterschap Scheldestromen. Efficiënter, minder kostbaar en overzichtelijker, volgens hen. Volgens de drie van D66, Groen Links en PvdA levert een fusie van de provincie Zeeland en het Waterschap Scheldestromen alleen voordelen op. Eerder pleitte ook de VVD daarvoor.

Het huidige bestuurlijke model is ‘ondoelmatig’ en leidt tot ‘bestuurlijke drukte’, meldt omroep Zeeland. Uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg blijkt dat een fusie ook nog eens ongeveer 100 miljoen euro aan kostenbesparing zou opleveren.

De discussie om waterschappen over te nemen door de provincies is een regelmatig terugkerende discussie. Tegenstanders wijzen erop dat het onverstandig is om waterveiligheid een speelbal te maken van politieke opportuniteit.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels